Fericire, cuvânt sublim

Fericire, cuvânt sublim, cald, îmbrăcat în armoniile intime ale unor sentimente nobile!
Cineva m-a întrebat dacă ştiu ce este fericirea. Am crezut că glumeşte, dar, încercând să redau în cuvinte definiţia fericirii, am observat că nu e lucru de şagă. Cuvintele sunt de prisos uneori. Ceea ce simţi e mai important. Fericirea are sigur gust dulce şi parfum de flori primăvăratice, proaspete şi cu mirosuri ameţitoare.
Fericirea e prezentă când şi iubirea e prin preajmă. Cele două sunt inseparabile, se insinuează reciproc. Atunci când iubirea se conjugă cu inima şi când tăcerea dintre doi oameni care se iubesc vorbeşte, se poate spune că şi fericirea sărbătoreşte.
Februarie a fost plin în sărbători ce ne aduc aminte că fericirea şi iubirea sunt necesare. Însă, nu avem nevoie de o zi anume pentru a ne aminti să iubim sau să facem complimente şi cadouri. Fiecare zi e specială şi poate fi o sărbătoare. Un zâmbet cald, o vorbă bună, o sărutare tandră, o îmbrăţişare, un dar din inimă, o strângere de mână sinceră, un prieten adevărat alături, încrederea şi dragostea familiei, ar putea fi un crâmpei de fericire.
Pentru copii, fericirea e când părinţii le sunt alături şi îi protejează.
Pentru părinţi, fericirea are parfumul părului copiilor, atunci când îi îmbrăţişează.
Pentru bunici, fericirea e atunci când le este casa plină de nepoţi şi copii.
Pentru îndrăgostiţi, fericirea are numele persoanei iubite.
Pentru pescăruş, fericirea e zborul deasupra mării.
Pentru fiecare, fericirea are alt parfum şi altă culoare.
Fericirea poate fi un ideal, o alegere, o decizie sau un obicei. Fii fericit! Toate sunt trecătoare! Bucură-te de viaţa ta!
Îndrăgostiţii, acei iubiţi ai sorţii, asociază fericirii parfumuri şi gusturi diferite: vanilie, ciocolată, mosc, pachouli, sau uneori e suficient să fie doar visul unei nopţi de vară. Fericirea e joacă, inocenţă, împăcare cu tine însuţi, e libertatea sufletului.
În fiecare moment ne naştem din nou şi e o fericire să descoperim, să explorăm. Unele lucruri vor rămâne un mister, dar fericirea de a fi ne-a fost dăruită şi o putem încerca.
Dragostea nu are limite şi nu are sfârşit, e chiar sensul vieţii, e fericirea supremă.
Pentru că primăvara bate la porţile naturii şi ale sufletului, vă doresc ca întotdeauna să vă simţiţi iubiţi şi să vă învăluiţi în fericire!
La mulţi ani celor din Clubul parfumat!

Lasă un răspuns