O călătorie la Straja

Cu laptopul pe braţe, din pagină în pagină, călătoream imaginar spre cele mai îndrăzneţe destinaţii. Visez de mult timp la o mini-vacanţă relaxantă. Muntele şi magia lui m-au atras mereu, ca un magnet! Cum se apropie feeria sărbătorilor de iarnă şi deja vizualizez brazii încărcaţi cu zăpadă, schiurile şi clăparii, simt aromele de bunătăţi culinare ce-mi gâdilă papilele gustative, caut cu înfrigurare o ofertă tentantă. 
Dintre nenumărate imagini cu locaţii, care de care mai spectaculoase, îmi rămâne întipărită pe retină o fotografie a unei vile cochete, colorată în alb şi roşu, cu balcoane şi o terasă din lemn, iar zgomotul mental îmi bulversează universul, fugind ca sania moşului, cu gândul spre Crăciun! Cromatica acestor culori, alb şi roşu, împletirea lor îmi inspiră acea unitate a contrariilor. Roşul captează foarte repede atenţia, are un efect stimulator general, provoacă, în timp ce albul temperează, purifică, sugerează sinceritate. Terasa din faţa vilei este intimă şi îndeamnă la poveşti. 
Mă apropii cu mouse-ul şi caut detalii. Ar fi şi păcat să nu profit de faptul că am puţin timp liber, pentru a naviga nestingherită pe net. Începe să-mi placă călătoria virtuală şi deschid curioasă rubricile site-ului. Mă întâmpină o mulţime de informaţii interesante şi utile. Încep să colind hoinar ghidul, oprindu-mă la detaliile despre locaţia excelentă, în staţiunea Straja la 50 m. de telescaun, între două pârtii cu nocturnă şi cu o privelişte mirifică spre Munţii Retezat. Deja faţa mi se lungeşte a zâmbet şi mă şi văd zburând la vale cu schiurile. 
Cazarea oferă condiţii optime pentru un sejur la Straja memorabil! Camerele sunt primitoare şi  în culori pastelate sau calde. Îmbie la relaxare, la odihnă, exact ce-mi doresc!
Continui incursiunea şi mă opresc la facilităţile oferite. Tot ce-ţi doreşte inima: restaurant propriu cu mâncăruri tradiţionale, centru de închirieri echipament sportiv, centrală termică, restaurant, bar, sală de conferinţă, internet wireless. Sună extrem de tentant! Aflu că se pot organiza şi altfel de activităţi pentru iubitorii de senzaţii tari, gen rafting, tiroliană, excaladă, paint ball, activităţi speo sau cantonament tot la Straja. Găsesc uşor şi harta care îmi prezintă accesul spre vilă. Pârtiile de schi Straja sunt şi ele detaliate, cu grad de dificultate, lungime, lăţime, instalaţii urcare, nocturne, tunuri de zăpadă. 
Programul şi obiectivele turistice sunt şi ele bine organizate, variate, incitante. Mă delectez puţin cu turul virtual al vilei şi mă plimb prin restaurant, printr-o cameră, sala de conferinţă şi exteriorul vilei. Mi-aş fi dorit să întâlnesc şi câţiva oameni pe acolo, dar înţeleg că totul a fost conceput doar informativ. Albul fondului îmi oboseşte puţin ochii şi urc din nou spre rubricile din partea de sus, pentru a descoperi nişte promoţii imbatabile. 
Galeria foto îmi face cu ochiul, dar mă opresc mai întâi pe la ofertele de o săptâmănă la Straja, Crăciun 2013, Revelion 2014 şi Paşti 2014. Ce mi-a plăcut foarte mult a fost prezentarea taberei de aventuri Viaţa sau a celei Corporate Adventure, care vizează, amândouă, spiritul de echipă: atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. Pentru curajoşi este câte o aventură presărată la tot pasul. Fotografiile sunt foarte expresive şi transmit bucurie nedisimulată. Mă gândesc chiar să prezint oferta unor elevi silitori sau unor colegi dinamici, care îşi doresc o vacanţă de vară memorabilă sau un team-building care să îmbunătăţească performanţa.

Mă încântă coloritul şi viaţa din aceste fotografii şi mă gândesc că şi la galeria de fotografii a vilei ar trebui să fie unele mai expresive, chiar un slideshow sau videoclipuri care să ofere mai multe perspective, pentru că impactul vizual este hotărâtor, iar oferta este variată. Trec cu mouse-ul peste vârfuri de munţi, plutesc, zbor. Chiar zbor! Şoseaua şerpuieşte cuminte sub mine, iar vârfurile verzi ale brazilor mă încarcă de speranţă. Observ cheiuri şi clădiri, îmi întind aripile larg şi plutesc pe curenţii de aer. Stânga, dreapta şi tot înainte. Desprinderea de nori şi picajul ameţitor îmi plăceau nespus de mult. Era un zbor lin, fascinant. Mi-am strâns umerii, am închis ochii şi am planat deasupra Vilei Alpin Straja. O vedeam foarte clar! Mă aştepta! Mă înălţasem pe vârful picioarelor, iar fâlfâitul aripilor m-a trezit brusc: puţin mai înainte eram un vultur semeţ ce înfrunta cureţii, apoi eram din nou un simplu om. Laptopul era să-mi cadă din braţe, pentru că adormisem cu el în poală. Un vultur în zbor? Unii ar spune că visul acesta înseamnă izbândă, câştig, dobândă! 🙂
Să aveţi un zbor lin! 🙂
Articolul 20 scris în cadrul Superblog 2013!
sursa fotografiilor: http://www.alpinstraja.ro/
Vienela

Cred ca esti singura dintre concurenti care nu a gasit nimic in neregula pe site. Chiar si cu riscul de a fi depunctata, am preferat sa le spun ce mi s-a parut nepotrivit, sa poata repara. 😉

Liliana

@ Vienela,
am găsit şi eu, dar cred că ai citit pe diagonală articolul! 🙂 Spuneam ceva de fond, de galeria de fotografii şi despre turul virtual cam impersonal, fără oameni! 🙂 Deci, mă încadrez la temă! 🙂

Diana

🙂 De paint ball n-am avut (inca) parte! dar nu-i tarziu! 🙂
Ce dragut! Sponsorii v-au solicitat sa cautati puncte nevralgice ale siteului?! 🙂 Din punctul meu de vedere informatia conteaza in primul rand. Si aspectul, dar pentru mine mai putin! Daca pare prea… luxos, exista nesansa ca unii sa nu se aventureze la Straja; daca pare prea simplu… exista oameni care nu apreciaza frumusetea simplitatii. Asadar, e bine sa fie util: asa vor multumi mai multi potentiali clienti. 🙂 E doar o parere. 🙂

Lasă un răspuns