Te sorb, te simt curgând prin mine! Eşti desăvârşirea şi claritatea clipei de început! Puritatea ta mă face să mă înclin smerită, să plec ochii prea orbiţi de efectele unor motive absurde, să caut inocenţa din ochii copiilor, să-mi limpezesc stolurile de gânduri prea sinistre, uneori! Apa e mirajul vieţii! Puterea ei ne vindecă neputinţa, neîncrederea şi atunci, visele se împletesc cu dorinţe, lacrimi şi iubire. Setea mea neîncetată de viaţă, mă face un pescar de vise în apa începutului, iar curgerea şi plutirea zilelor par atunci mustul încercărilor, uneori prea titanice, pentru un simplu om. Picătura castă ce-şi ridică privirea în secunda desăvârşirii ei, reflectă înecul zgomotului mental prea poluat de gânduri negre, prin puritatea imaculată a vieţii.
Energia pe care ne-o oferă apa pură, poate fi benefică sau nu, în funcţie de starea sufletească sau gândurile care ne conduc în acel moment. Apa, este acel element primordial, acea sursă vitală din pântecul căreia se zămişleşte însăşi viaţa. De fapt, viaţa se ascunde în fiecare picătură de apă, germinând în timp, un nou tumult, o nouă zbatere, un cânt sau tril plin de recunoştinţă. Parafrazându-l pe filosoful chinez Lao Tse, nimic în lume nu este atât de moale şi maleabil ca apa şi totuşi, ea reuşeşte să erodeze ce este dur şi puternic. Încă de acum 2500 de ani se ştiau lucrurile acestea şi mai ales, faptul că apa nu poate fi învinsă, dar oricine o poate cuceri. Indiferent de starea în care se găseşte apa, lichidă, solidă sau gazoasă, fără ea, viaţa încetează. Sfidează legea gravitaţiei, hrănind arbori gigantici şi plante de tot felul, iar structura ei moleculară continuă să uimească şi să ridice întrebări. În circuitul apei în natură sunt întâlniţi şi nitraţii şi nitriţii, drept componenţi ai solului, care contaminează pânza freatică în starea lichidă a apei, cea de râuri, oceane, lacuri, ape subterane.
Aceştia sunt absorbiţi de rădăcinile plantelor şi au rol de materie primă atât pentru sinteza proteinelor, cât şi a altor compuşi cu azot. Sănătatea noastră este grav afectată, dar, mai ales cea a bebeluşilor, a copiilor mici, fiind categoria cea mai vulnerabilă. Astfel,Aqua Carpatica luptă pentru o lege a apei care să îngrădească abuzurile şi astfel, să fie menţionat pe etichetele tuturor apelor minerale din România, conţinutul de nitraţi. Şi tu poţi lua atitudine votând aici.
Clusterii, acele molecule care se unesc pentru a forma grupuri, înregistrează tot din mediul înconjurător, ca pe o bandă magnetică. Orice vine în contact cu apa, îşi lasă amprenta asupra ei, de aici şi ipoteza că are memorie. Sunt multe ipoteze care evidenţiază rolul vindecător al apei, dar cea mai cunoscută este cea a lui Masaru Emoto, om de ştiinţă preocupat de influenţa pe care stimulii înconjurători şi gândurile noastre o au asupra apei.
S-a lansat chiar ipoteza conform căreia, apa ar fi computerul cel mai maleabil dintre toate, înregistrând şi stocând informaţii. Dezvoltând ideea, aş adăuga că structura moleculară a apei este alfabetul vieţii însăşi. Apa, este viaţa însăşi! Aqua Carpatica lansează provocarea de a răspunde la întrebarea ce este puritatea… Încerc şi eu!
Ce este puritatea? E acea curăţenie sufletească ce te duce cu gândul la îngeri, la feţele inocente ale copiilor, la jocul lor plin de candoare, la forma şi senzaţiile neprihănite ale începutului de orice fel. Puritatea e copilăria în starea ei nealterată de lumea adulţilor, e prima zăpadă aşteptată cu nerăbdare, prima iubire împărtăşită, natura curată şi simplă în frumuseţea ei, mireasa feciorelnică, pudică.
De multe ori, încercările sparg învelişul ce duce spre destinaţiile hărăzite, iar puritatea începutului simulează împlinirea, pentru a duce la simplitatea trăirilor, în stare gemă. Lenea unor vise ştrengare, uitate într-un colţ de natură pur, se avântă cu şovăire spre libertatea luminii şi a trăirii. Atunci, oamenii aleg sinceritatea, libertatea interioară.
Sinceritatea aceea nevinovată, ce se naşte din puritate, din minţile inocente, îmbrăcate în haina naivităţii, atinge mereu cu delicateţe sufletele sensibile şi uneori chiar le schimbă în mai bine, la fel cum orice din jur îşi lasă amprenta asupra moleculei de apă.
Sinceritatea trăirii presupune o puritate nedisimulată a emoţiilor, o inimă deschisă, curată, plină de autenticitate, prospeţime şi curaj asumat. E suficient să observaţi copiii din jur şi veţi înţelege la ce mă gândesc. De aceea, ei sunt „dezbrăcaţi” de acele artificii specifice adulţilor ce devin experţi, unii din ei, în arta disimulării. Copiii vor afirma franc ceea ce gândesc, chiar dacă nu sunt tocmai cuvintele aşteptate. 🙂
Puritatea pentru mine, are sigur parfum angelic în buchet, e echivalentul unor atingeri diafane de aripi albe, a zborului liber, are prospeţimea dimineţilor solare şi a petalelor scăldate în rouă, înseamnă vapori de apă condensaţi sub forma albului ireal al norilor, limpezimea, claritatea privirii iubite în momentele de cumpănă ale vieţii, venirea unei ploi de vară după arşiţa prelungită, cu ochii spre senin, un suflet fremătând cu gânduri dospite de speranţă. Puritate înseamnă Aqua Carpatica!
În acest context, Aqua Carpatica încurajează pe toată lumea să răspundă la întrebarea Ce este puritatea? sub forma unui concurs Instagram original. În jurul acestui concept, puritate, a crescut şi brandul Aqua Carpatica care este cea mai cunoscută apă minerală din România, renumită pentru calităţile ei incontestabile şi apreciate şi la nivel mondial. În cadrul concursului, ideea de puritate trebuie să fie exprimată prin fotografii, uploadate pe Instagram. Acestea vor fi jurizate, iar în funcţie de creativitatea şi mesajul pe care îl transmit, vor câştiga şi premii.
Regulile
– Participanţii trebuie să urmărească concursul pe Instagram: aquacarpatica
– Trebuie să uploadeze fotografiile pe Instagram folosind hashtagul #puritate. Fotografia trebuie să răspundă la întrebarea: ce înseamnă #puritate pentru tine?
– Toate postările pot fi urmărite căutând hashtagul #puritate sau pe pagina de facebook
– Perioada de participare începe din 11 noiembrie şi se termină în 24 noiembrie
– Câştigătorii vor fi anunţaţi în perioada 25-29 noiembrie
Premiile
Premiul I – o tabletă Evolio Quadra, pentru cea mai frumoasă fotografie
Premiul II – Apă carbogazoasă sau plată pentru 6 luni
Premiul III – Apă carbogazoasă sau plată pentru 3 luni
Aici este regulamentul complet! Mult succes celor care vor participa! 🙂
Articolul 22 din SuperBlog 2013! Să vă fie bine şi să simţiţi frumos!
Câteva exemple de puritate, în concepţia proprie! 🙂
Aveam o vecina care acum cativa ani mi-a trimis un filmulet in care era vorba de memoria apei. Pe atunci am crezut-o nebuna, insa astazi incep sa am indoieli. Nu mari, insa le simt aici, sub forma unor semne de intrebare. 🙂
Puritatea! Cel mai adesea, cand ma gandesc la puritate ma gandesc in primul rand la copiii mai mici de varsta de 7 ani! 🙂 Sinceritatea – uneori brutala – a copiilor poate fi… ucigatoare! Daca un copil mititel mi-ar spune ca-s urata l-as crede fara ezitare si as sti: cel putin in acea zi am fost urata! :))
Apa imi place! Beau, as zice, non-stop, dar nu prea ma preocupa ce contine… Poate ar trebui, dar mi se pare aiuristic sa platesc pentru apa curata! Ar trebui sa fie curata la robinet – pentru ca oricum o platesc! 🙂 As falimenta daca ar fi sa cumpar atata apa cata beau! E mult mai scumpa decat cea de la robinet! 🙂 Sigur ca mi-ar placea sa beau apa pura! 🙂