Călătorii culinare la Citroniers

Totul
a început dintr-o joacă. O joacă a unor copii care nu știau prea bine ce
înseamnă viața. S-a transformat într-o prietenie frumoasă și apoi într-o
dragoste mare. Întâlnirile pe furiș, secretele șoptite la ureche sau prin
scrisori de amor, trăirile de zile mari erau ceva la fel de firesc ca și
răsăritul soarelui pe cer. Secretul are o aură a lui, pentru că reușește să
ascundă unele aspecte ochilor prea avizi de cancan, păstrând o
confidențialitate și o taină demne doar de suflete nobile. Tăcerea
uneori conspirativă sau doar fără martori e mascată privirii şi înţelegerii
într-o iubire mai presus de cuvinte, doar prin trăiri pline de autentic şi
empatie. E greu de realizat ceva şi de trăit fără acea iubire necondiţionată care
să nu-ţi impună nimic, ci doar să te facă să-ţi deschizi aripile şi să zbori,
să nu-ţi reproşeze vreun secret sau să-ţi smulgă confidenţe, gânduri,
sentimente, stări sufleteşti, goale de sensuri şi apoi împărtăşite lumii fără
profunzime şi doar avidă după grotesc.
Așa
a fost în cazul nostru. Simplu, frumos, rotund. Întâlnirile noastre au fost
mereu unice, irepetabile pentru că eram noi înșine, în primul rând. M-a curtat
asiduu și m-a plimbat prin locuri de vis. Cea mai frumoasă călătorie a fost în
sufletul lui. Recunosc! Aveam tabieturile noastre și cel mai longeviv a fost
acela de a ieși în oraș și a ne răsfăța la un restaurant select. Astfel, am
descoperit eleganța și rafinamentul restaurantelor Oliviers și Citroniers din
cadrul Residence Hotels, din București. 
Restaurant Citroniers
Meniurile lor ne-au purtat mereu
papilele gustative prin zone geografice mirifice, alintându-ne cu mâncăruri mediteraneene,
tradiționale sau internaționale. Am apreciat mereu atmosfera creată, servirea
ireproșabilă, mâncarea gustoasă și apetisantă. Contează foarte mult să găsești
un loc potrivit în care să te relaxezi după o zi de muncă, agitată sau să te
răsfeți cu produse bio și deserturi făcute în casă. E un privilegiu să simți
acel respect care îți este oferit doar pentru propriul confort. Ne-am păstrat
acel obicei și mergem aproape în fiecare zi de sâmbătă la restaurant. Povestim
câte în lună și în stele, ne asigurăm acea stare de bine, care se asortează
perfect cu weekendul. Vara, alegem terasa Astrodom, din cadrul restaurantului, pentru o seară romantică,
sub cerul înstelat sau pentru o dimineață însorită alături de o cafea
parfumată. Iar când starea aceea de bine este împachetată și cu bucurie și
iubire, găsim și rețeta fericirii. În acest tumult al problemelor cotidiene
este imperioasă o regăsire, o căutare a unui răsfăț temporar, fie că este un
mic dejun savuros, lângă o cafea deocheată de rele, fie că este un prânz
proaspăt și consistent sau o cină romantică, ori cu prietenii, merită să alegem
momentele acestea irepetabile. Avem așa puțin timp și îl aglomerăm cu nimicuri
care ne epuizează, fizic, psihic, moral.
Restaurantul bio din București,
Citroniers este mai aproape de noi
și-l vizităm cu consecvență. Am devenit clienți fideli pentru că am găsit
îmbinarea armonioasă a ingredientelor ce asigură o experiență de neuitat atât
gastronomică, cât și personală. Maeștrii cofetari și bucătari experimentați ne
îmbie cu rețete ale bucătăriei tradiționale și internaționale alături de vinuri
selecte, mature, premiate. Ingredientele pentru meniurile sănătoase și apetisante
sunt asigurate de producători autohtoni și din serele proprii. Secretul
succesului este în detalii, iar respectul pentru clienți, must have-ul unui
bussiness de calitate. De aceea, nu a fost o surpriză când am ales să botezăm
și să cununăm în interiorul acestui restaurant. Am botezat o fetiță adorabilă,
cu niște părinți minunați, mai întâi și am sărbătorit evenimentul într-un cadru
festiv, la restaurantul Citroniers.
Invitații noștri au fost impresionați de diversitatea meniului, de atmosfera
intimă și elegantă creată și de conduita ireproșabilă a personalului ce
întâmpina pe toată lumea cu un zâmbet, conform motto-ului Residence Hotels, “celebrează
cu bucurie
”. Aranjamentele florale au întregit imaginea de
ansamblu, iar faptul că totul a fost organizat, până la cel mai mic detaliu de
unul din coordonatorii evenimentului, ne-a oferit timpul necesar pentru alte
aspecte primordiale. A fost relaxant gândul că vom veni seara și vom găsi totul
aranjat. Toată lumea s-a simțit răsfățată, iar alchimia îmbinărilor dintre
ingrediente și invitați a creat acea armonie specifică unor momente memorabile.
Mesele au fost frumos așezate, cu lumânări și fețe de masă din brocart, alături
de niște arajamente florale inedite. 
Aperitivele, diversificate și apetisante
au deschis seara: inele de calamar cu susan, mix de bruschete, creveți cu sos
provencale, tartar de ton roșu și de vită, midii în sos picant, carpaccio de
vită. 
          

Felul principal a adus de asemenea multe noutăți, la fel de delicioase și
diversificate, la standarde înalte și pentru gusturi rafinate: Terra e mare (
piept de pui cu creveți și spanac sote), cotlet de berbecuț sau vițel, Magrad
de canar ( piept de rață cu sos dulce sau piper verde), Mignon de porc ( file
de porc cu sos de muștar ), Turnedo de curcan, pe pat de spanac, dar și
tradiționalele sarmale pentru doritori. 
      
Selecția de vinuri a fost la fel de
bine aleasă, invitații având ocazia să savureze atât Chardonnay, Sauvignon
Blanc, Pinot Gris, Rheinriesling, cât și Feteasca Albă, Sauvignon Blanc sau Cabernet
Sauvignon, Merlot, Feteasca Neagră, Blaufraenkisch și nelipsita șampanie.
Desertul a început cu nougat glacee și petits four maisons și s-a finalizat cu
un tort delicios de ciocolată, cu sos Anglaise.
 Invitații din alte localități au
rămas peste noapte la hotelul Domenii Plaza, iar dimineața următoare s-au
delectat cu produsele gourmet ale restaurantului Citroniers: Mediterranean
Starters, platou de fructe de mare, mixed grill sau misto di pesce (lup de
mare, steak de ton rosu, somon si dorada la gratar, garnitura de orez) sau un
platou de brânzeturi, cu struguri, mere și nuci.
 A fost o petrecere reușită,
din toate punctele de vedere: meniu diversificat, regesc, ring de dans spațios,
capacitatea restaurantului de 80 de persoane, mai mult decât suficientă pentru
un eveniment memorabil. Pasionații de artă culinară s-au simțit minunat,
răsfățându-se doar cu delicatese, recunoscând că au parcurs o “călătorie culinară de neuitat”, la
fel ca noi toți, muritorii de rând…
 Articol scris în cadrul SuperBlog 2016!
Diana

Am "bantuit" puţin prin locurile descrise (am facut si doua tururi virtuale) 🙂 si constat ca-s aratoase. Chiar mai puţin aratoase de-ar fi, cand personalul e amabil nu mai vezi mare lucru in jur, in special cand e curat si alimentele sunt proaspete. 🙂

Lili

Mulțumesc, Diana! Așa este, servirea ireproșabilă, ambientul și mâncarea delicioasă sunt ingredientele perfecte pentru când ieși la restaurant…

Dă-i un răspuns lui Lili Anulează răspunsul