Mozaicul anului 2013

Anul 2013 a fost unul al încercărilor, al provocărilor nenumărate şi al descoperirii. Blogul meu a adunat în anul ce tocmai şi-a luat la revedere, articole diverse, care au reflectat căutările mele existenţiale, zbuciumul şi pasiunea mea pentru scris. Recunosc că frecvenţa postărilor nu mai este la fel de constantă cum era pe la începuturi, dar revin mereu şi notez impresii. Am acordat în ultimul timp mai mult spaţiu şi timp preocupărilor mele din offline. Am ajuns la concluzia că este esenţial să păstrezi proporţiile şi să împărtăşeşti şi altora, doar atunci când simţi nevoia. E o normalitate, mai ales că timpul şi resursele investite, gen energie, creativitate, provocări, pot fi folosite constructiv şi canalizate spre obiective palpabile în real. Niciodată nu m-am iluzionat că voi marca prin ideile mele nu ştiu ce schimbare majoră, pur şi simplu am scris de plăcere, dintr-o pasiune ce mă arde de când mă ştiu. Însă, aş fi ipocrită dacă nu aş recunoaşte forţa pe care unele comentarii şi impresii ale vizitatorilor ce trec pe aici, le au asupra mea. Mă motivează şi mă încurajează să fiu mai bună!
Începeam timid, cu o zi de miercuri fără cuvinte, la Bâlea Lac. Continuam cu un deziderat la început de an şi apoi cu un parfum de parc drag. 2013 a excelat în poveşti parfumate, e drept, pentru că mă simt bine printre ele! De la o iarnă atemporală, am trecut la un avânt primăvăratec, plin de optimism. Cum spuneam deja, poveştile parfumate m-au fascinat şi am scris despre mister şi întâlnirea cu el, fericire, aniversarea de doi ani, vintage, praf de stele, succes, albul diafan şi lista poate continua. Jocul ielelor m-a ajutat să culeg stropi de vânt, să-i arunc pe pământ şi să devină CUVÂNT. Am scris câteva impresii şi despre nişte cărţi care m-au marcat: Puterea Prezentului, Pantera din Subterane, Credinţa care mută munţii. Am participat şi la câteva duzini ale clubului psi: desprindere, dragoste falită, mesaj de Crăciun, bradul.
Am reflectat la ce alegem ca să ne fie bine, moment care mi-a prilejuit o întâlnire cu pescăruşul Jonathan Livingstone. 🙂 Cu toate acestea, am avut o criză de identitate, nu mai ştiam ce este siguranţa, m-am întrebat ce este noutatea şi m-am plimbat pe sub ceţuri tomnatice, învăluită în parfumul seducţiei. Şi am fost copleşită şi de cascada amintirilor! 🙂 M-am plimbat şi prin grădina proprie, într-un albastru infinit!
E clar că cea mai mare provocare a anului trecut a fost participarea la Superblog 2013! Am îndrăznit să fiu alături de bloggeri veterani şi cunoscuţi în mediul online, iar experienţa, deşi obositoare, a scos la iveală 28 de articole în care am învăţat încet, încet, să împletesc creativitatea cu detaliile tehnice, lucru nu tocmai la îndemână pentru mine, care bat câmpii cu nonşalanţă. 🙂 Însă, m-am descurcat onorabil, ocupând locul 14, din 270 bloguri la început şi 95 rămase la final. Faptul că, la un moment dat, am reuşit să fiu în primii 10, m-a încurajat să sper în şansa mea. Nu e timpul pierdut, poate! 🙂 Cel mai mult am apreciat fairplay-ul unor participanţi, dar am descoperit şi aspecte neplăcute, din păcate! În cazuri de genul acesta se cern multe!
Sfârşitul de an mi-a prilejuit descoperirea unui nou joc, Gând din Cuvânt, iniţiat de Irealia, la care am participat cu drag. Astfel, am solfegiat şi am mâncat cireşe în decembrie, iar unora li s-a părut inechitabil! 🙂
Privind retrospectiv, a fost un an frumos, blogosferic vorbind, iar 2014, sper să aducă mai multe clipe memorabile, să fie înalt în aspiraţii şi să ne înconjoare de frumos şi bine!
Vă doresc să fiţi înconjuraţi de iubire şi să creaţi lucruri frumoase! 🙂
Anonim

Îți dorec ca anul care vine să-ți aducă un mozaic cel puțin la fel de colorat. Și pe lângă el sănătate și bucurii de tot felul. Surprize plăcute și visuri împlinite. Gânduri îndrăznețe și realizări pe măsura lor. La mulți ani!

Vienela

Ai pus atat de multe linkuri in articol, ca mi-e si teama sa pornesc la drum, sa le citesc. Poate ca imi voi face timp intr-o zi… Pana atunci, iti doresc sa te bucuri sanatoasa de noul an!

Liliana

@Dragă Sonia,
Mulţumesc mult pentru urări! Îţi doresc şi eu toate bunătăţile pământului, alături de oameni cu sufletul frumos, aşa ca al tău! 🙂 Mulţi ani şi buni!

Liliana

@Vienela,
Ai dreptate! Am pus cam multe linkuri, dar majoriattea le ştii pentru că ai fost alături de mine la drum! 😉
Sănătate deplină îţi doresc şi eu şi împliniri pe toate planurile! 🙂

CARMEN

deosebit de frumos mozaicul tau! este curat, migalos realizat, încarcat cu multa dragoste si respect.
Multumim pentru retrospectiva 2013 vazuta prin ochii tai!
2014 sa fie si mai bun si mai plin de realizari! Sanatate si La multi ani!

Liliana

@Carmen,
ştii cât de mult mi-au lipsit comentariile tale frumoase? Enorm! Îţi mulţumesc pentru ceea ce eşti şi dăruieşti! 2014 să fie rotund şi frumos şi pentru tine! 🙂 La mulţi ani şi buni!

Lasă un răspuns