Răbdarea e importantă

Era un neastâmpăr peste tot în jur! Se simțea acel tumult, deși era bine ascuns sub albul sidefiu al iernii care s-a întins de câteva zile printr-o pătură groasă și pufoasă. Copiii erau cei mai nerăbdători, pentru că li părea că timpul este insuficient pentru săniuș, patinaj sau alte sporturi de iarnă.

DSC00256

-Când plecăm? întreba cu ochi jucăuși un băiat simpatic.

-Ai răbdare! răspunse ferm mama lui.

Dar, verdele smarald al ochilor se pitise brusc după genele migdalate și pleoapele căzute. Nu înțelegea oamenii mari. Respectase totuși dorința mamei, de a avea răbdare.

-Iar pierdem soarele! Acum e tocmai potrivită vremea pentru joacă! Și uite ce lumină frumoasă! Îți dă impresia că zăpada e argintie!

-Vom ajunge în timp util și toată pădurea va fi a ta! era privilegiat pentru că avea o pădure în apropierea casei, dar nici acest aspect nu-l făcea să fie mai înțelegător.

-Offff! Chiar nu înțelegi că soarele are puteri limitate, iarna?!?

-Ba da! Chiar știu lucrul acesta! Dar, răbdarea este și ea importantă! Înțelege că trebuie să ne rezolvăm treburile și apoi ne distrăm!

-Exact la asta mă refeream! Voi, oamenii mari, nu terminați niciodată treburile! Timpul trece și uitați total de joacă!

Adevărul gol-goluț expus prin viu grai de fiul ei, o reduse pe femeie la tăcere. Oare nu avea dreptate? Goana nebună după câte ceva ce pare sau chiar este important, îi transformă pe adulți în niște roboței. Copiii au mereu darul de a vedea simplist lucrurile, dar autentic!

-Ai dreptate! Putem achita și mâine facturile! Mai este timp! Hai la săniuș!

-Vorbești serios? întrebă micuțul, tot numai zâmbet.

-Da! Vorbesc foarte serios! Mergem să facem mătănii și îngerași în zăpadă, să ne dăm cu sania, să ne bulgărim și poate chiar să construim un om de zăpada!!!

-Yuhuuuuu! Chiar că răbdarea e importantă! Promit că voi fi mereu răbdător de astăzi înainte! exclamă triumfător băiatul cu ochi verzi.DSC00243

Lasă un răspuns