Visul unei genţi de damă

Încă de la primele senzaţii a simţit acel ritm tumultuos ce caracterizează fiecare lucru nou! E un fel de magie, de avânt şi frenezie ancestrală! Toate femeile o atingeau, o admirau şi-i lăudau frumuseţea! Atingerea era ca de catifea, uneori diafană ca mătasea. Se simţea o regină neîncoronată! Totul era ca un vis! Ireal, incredibil şi spectaculos!
Toţi visăm, uneori mai mult, alteori mai puţin, mai frumos sau mai puţin frumos! Uneori subconştientul cumulează prea multe informaţii, iar conştientul nu e capabil să le preia pe toate. O geantă poate visa, oare ?
Cunoaştem semnificaţiile viselor din punctul de vedere al oamenilor. De exemplu, cel ce visează o geantă e posibil să întâmpine dificultăţi din partea laturii feminine a identităţii sale, însă se poate folosi de aptitudinile sale sociale pentru a reuşi să facă faţă oricărei provocări ivite.
Pierderea unei genţi sau a unui portofel, în vis, e sinonimă cu deziluzia de sine.
Geanta mai are şi altă simbolistică, de exemplu înseamnă necunoscutul, ocultul. Astfel, depinde de posesorul visului dacă „îşi va deşărta sau nu desaga” pentru a se folosi de conţinutul ei.
E frustrant mereu visul în care pierdem ceva, mai exact o geantă şi ştim sigur că acolo se aflau cam toate cartoanele importante din viaţa noastră: buletinul, cardurile, permisul de conducere. Este posibil ca această pierdere să semnifice însăşi lipsa propriei identităţi, atât în lumea astrală, cât şi în cea fizică.
Omul poate accesa un continuum spaţio-temporal pentru a trăi sau retrăi un segment din viaţa lui, totul petrecându-se în vis. Dar o geantă, poate avea vise ? Revin la aceeaşi întrebare.
Visele sunt de fapt viaţa pe care nu am trăit-o! Cred că şi o geantă are dreptul la vise! Indiferent de culoare, mărime, model sau material, orice poşetă feminină – permiteţi-mi să restrâng cercul de opţiuni – visează să fie altceva. De ce ar fi ele altfel decât oamenii? De ce să nu aibă momente în care să refuze să ascundă toate acele obiecte personale, produse de make-up, bani şi acte? Oricât de practică ar fi, cu mai multe compartimente şi oricât de aspectuoasă, orgoliul va striga: Pot şi mai mult!
De ce să rămână la statutul de accesoriu? Era o fire voluntară, ambiţioasă prin definiţie şi da, visa să reuşească în viaţă!
Se privea, în vis, într-o oglindă, ce-i reflecta clar frumuseţea: era roşie, cu un singur compartiment şi un buzunar mic cu fermoar. Pe partea exterioară, în faţă, avea o clapetă, cât şi un buzunar cu fermoar. Accesoriile erau argintii, materialul era din piele naturală, iar bareta reglabilă. Oricine ar fi văzut-o, o putea considera achiziţia cea mai potrivită! 
Însă ea avea alte idealuri. Momentan, nu-şi dorea să atârne pe vreun umăr sau în vreo mână. Era prea tânără! Poate era ceva trecător! Dorea să exploreze lumea, să simtă gustul aventurii până în cea mai intimă cusătură şi apoi, mai vedea! Luase naştere din multă dragoste, în mâinile unor oameni dăruiţi şi inimoşi. Reeija este numele firmei şi calitatea este sloganul ei!
De ce, atunci, acest vis? Poate pentru că-şi dorea să fie diferită, independentă, să fie liberă, non-conformistă? Ce mai, avea aspiraţii înalte ! Dar, nu avea toate acestea? Visa să fie perfectă, să semene cu o valiză plină de vise, de magie, iar la un simplu declic să scoată la iveală un spaţiu suficient de încăpător pentru joaca oamenilor. Acolo, în acea valiză plină de vise ar putea fi păstrate seninul cerului pentru zilele prea înnorate, un soare luminos şi cald gata pregătit după ploi interminabile, zâmbete voioase pentru a alunga tristeţea de pe chipul oamenilor, cuvinte frumos crescute pentru a creea starea de bine şi poate un şifonier plin de haine necesare fiecărui anotimp. În felul acesta ar fi devenit nu numai idealul femeilor, ci şi al bărbaţilor! Dar, oare nu era un ideal destul de rotund şi frumos?
Avea şi zile în care visa că este o barcă cu pânze colorate ţesute din aripi de fluturi. 
sursa foto

Uneori era un balon de săpun multicolor ce zboară hoinar ca gândul, din lumea viselor.
Alteori se visa un copil îmbufnat, cu obraji prea roşii de dorinţe sau scăldaţi de inocenţă. Visele în care era o zână pe mal de râu, o iele vrăjită cu rochie din abur şi ţesută cu fir străveziu, stăruiau uneori. 
Avea şi nopţi în care se visa o fată cu părul bălai ce ţine un jurnal asiduu şi se răsfaţă citind în timpul liber. Ce vise ciudate! 
Apoi, zorii zilei îi dădeau din nou bineţe şi revenea la rolul ei foarte important din viaţa oamenilor. Înţelese în cele din urmă, că putea fi toate acestea la un loc, cu puţină imaginaţie! Stăpâna ei o iubea şi avea o grijă deosebită pentru fiecare detaliu. Acest ritual zilnic o făcea să fie euforică şi acea pată de culoare necesară pentru o ţinută impecabilă!
Poşeta, se ştie, e vedeta ţinutei! Şi e de preferat să se armonizeze cu stilul purtat. Fie că este casual, office, handmade, elegantă, tematică sau aristocratică, artsy va împrumuta ceva din personalitatea celei ce o poartă şi uneori, mai trebuie şi asortată. Până şi felul în care sunt aranjate toate obiectele în interiorul ei, vorbeşte despre acea simbioză care se creează între o poşetă şi o femeie. O poezie, o muzică feerică!
Se privi de data aceasta cu adevărat, obiectiv, în oglinda din holul casei şi se recunoscu pe ea, cea din vis. Era acea valiză plină de vise, însă alura era mult mai zveltă şi elegantă! Era roşie, sofisticată, perfectă pentru scopul de a bucura o femeie, de a-i ascunde secretele, de a o proteja de lume. Începuse să-şi accepte identitatea, dovadă că începuse să se maturizeze! Îi plăcea ce vede în oglindă! Chiar avea forma, culoarea, atitudinea potrivite şi era cochetă! Era o cuceritoare! Îşi admira lucrătura şi trimitea constant bezele…

Era geanta din piele naturală Yvonne şi acum îşi dorea să fie doar visul unei femei! Toate genţile de damă de la Reeija îşi doreau acest lucru!
Se reinventase suficient, iar acum porni mândră pe umărul femeii ce o iubea aşa cum este, în căutare de noi senzaţii!

Text scris pentru competiţia Superblog2013, proba numărul 7! Vă salut cu drag pe toţi! 🙂

valente

geanta mea albă o fi avut și ea vise de emancipare-a plecat în lume (in sept.,când au fost consfătuirile)cu tot ce era în ea, identitatea mea și 500 de lei. Si-a revenit în câteva zile, politia mi-a adus-o înapoi pe fugară(de fapt,a fost invers, am mers eu s-o iau de la politie)

Liliana

@ valente,
regret că ţi-ai pierdut geanta albă şi conţinutul ei! există varianta să fi avut ceva vise de mărire… 🙂 regăsirea sper să fi fost plăcută! 🙂

Lasă un răspuns