Parfum suav de Crăciun

Era unul din acele momente magice premergătoare Crăciunului, iar agitația spiridușilor mă făcea să rememorez acele amintiri încărcate de farmecul pe care doar Ajunul te ajută să le regăsești într-un ungher al sufletului pe care îl credeai inert, insensibil,uitat prin noianul acela stufos și vesel din cufărul vieții.

Crăciunul,dragii mei, este o sărbătoare a familiei, a regăsirii și nu o spun doar pentru că sunt Moș Crăciun, ci pentru că, așa este. E un adevăr intangibil. Îmi place atmosfera aceea, parfumul unic, fericirea ce se citește pe fiecare chip, sub diverse forme, un surâs timid, un zâmbet larg, doi ochi oblici sau o grimasă șugubeață, totul exprimă nerăbdarea, încântarea, așteptarea surprizei ce va veni pentru fiecare, după sufletul lui. Mirosul de portocale decojite şi de bomboane glazurate, de ciocolată caldă, de crengi de brad şi de cozonac întregesc tabloul Crăciunului. Neastâmpărul și bucuria primei zăpezi, bulgăreala, mătăniile prin zăpadă sunt specifice copilăriei, dar practicate asiduu și de adulți, pentru că, e și un moment al autenticității, al renunțării la măști și al reîntâlnirii cu sinele. Ce sărbătoare se mai poate lăuda cu asemenea reușite? Și nu-mi arog vreun drept sau vreo laudă nemeritată, pentru că, de Crăciun sărbătorim Nașterea Domnului, să nu uităm!

Crăciunul aduce cu el multă magie, începând cu împodobitul bradului, cumpărarea cadourilor, pregătirea meniului de sărbători, colindele cântate în jurul bradului, mersul în vizită, veselia unică. Scârţâitul zăpezii sub tălpi, ridicarea oamenilor de zăpadă, feeria şi jocul fulgilor de nea, săniuţa pregătită pentru derdeluş, căciula, fularul şi mănuşile din lână care s-au udat de la bulgării învârtiţi cu migală în palme şi apoi aruncaţi în grabă, sunt alte momente magice… E timpul potrivit pentru a ne cere iertare, pentru a ne împăca cu noi înșine și a ne primeni de răul acumulat peste an. Sunt bătrân și am văzut multe la viața mea, iar traiul meu în Laponia nu e doar roz. Sunt și zile în care gerul aruncă săgețile lui tăioase peste palatul meu, iar renii tremură de frig, eu încep să simt povara anilor în oasele mele bătrâne, dar apoi încep să se înfăptuiască minunile care doar de Crăciun sunt posibile. Toate incovenientele sunt uitate, iar cadourile pe care un an întreg le-am pregătit pentru cei cuminți și vrednici sunt expediate cu dragoste la destinație. Fiecare scrisoare este analizată cu atenție și dorințele fiecăruia sunt îndeplinite, dacă e cu putință. Renii mei năzdrăvani zboară iute spre fiecare casă, după ce consumă porumb magic, mânați de dorința ce ne unește pe toți, aceea de a aduce un strop de fericire în sânul fiecărei familii. Toate fetițele și băieții așteaptă nerăbdători sub brad, să găsească cadoul dorit. Și mă refer aici și la cei mari, nu doar la cei mici. De Crăciun toată lumea își dorește câte ceva. Albul acela care cade din zenit în fiecare iarnă, în Laponia mai mult decât în alte părți ale lumii, are darul de a șterge din griul și urâtul din jur, de a spăla păcatele anului trecut, pentru că ninge cu dragoste din cer. Dumnezeu ne amintește că este alături de noi și ne iubește necondiționat!

Vă mărturisesc ceva! Cel mai greu mi-a fost de fiecare dată să găsesc cadourile potrivite pentru cei din familia mea. Nu sunt pretențioși, dar eu sunt cel care îmi fac mereu mustrări de conștiință, gândindu-mă că i-aș putea dezamăgi chiar pe cei care-mi sunt cei mai apropiați. Astfel, în fiecare an aleg cadouri diferite, originale și utile. Anul acesta mi-am propus să-i uimesc. Soției mele dragi i-am pregătit o surpriză. Parfumul Angel Passion Star de la Thierry Mugler este un parfum oriental vanilat de damă care o va învălui într-un miros delicios, irezistibil. Îndrăzneț, pasional, plăcut la vedere și irezistibil. Transformarea celestei și legendarei sticluțe albastre de forma unei stele, în una roșie, adaugă o notă de strălucire și atractivitate, de care va fi iremediabil îndrăgostită. Cât timp va purta acest parfum va fi un Crăciun perpetuu. Notele de vârf sunt pepene, nucă de cocos, mandarină, coacăze, iasomie, bergamotă si vată de zahar. Ce sărbătoare a simțurilor! Inima este reprezentată prin notele de mijloc cu iz de miere, caise, mure, prune, orhidee, piersică, iasomie, lacrămioare, trandafir. O vară în plină iarnă! Finalul va fi apoteotic prin notele de bază cu boabe de tonka, ambră, paciuli, mosc, vanilie, ciocolată neagră și caramel. Arome de poveste! Un parfum minunat pentru soția lui Moș Crăciun și nu numai! Nu credeți? Sper din tot sufletul că o voi surprinde în mod plăcut, iar spiritul sărbătorilor de iarnă să ne ajute pe toți să devenim mai buni, mai iertători şi generoşi, mai apropiaţi de cei dragi!

Tot răul acumulat în suflete să plece, iar lumina, iubirea să-și facă loc, să rămână!

Zile senine în suflet cu multă sănătate! Nu încetați să credeți în minuni! Sărbători liniștite și bucurii nemăsurate!!!

 

Mirela Pete

Subscriu întru totul în legătură cu cadourile pentru cei din familie!
Nu poți să le oferi lucruri banale, fie pentru că le au, fie pentru că ar trebui să-i întrebi dacă le vor, iar atunci trebuie să-i surprinzi plăcut…Dar cum, cu ce, cât?! Un parfum, un ceas, oh, tot ceas?! Da, cunosc, dar tot găsim noi soluția, poate cu un vin rar, o cravată nouă și un after shave scump, de firmă, iar pentru fete și femei, ciocolată fină, o brățară din argint sau un parfum care să nu dea greș nicicând! Găsim noi! 😉 🙂
Ai ales un parfum bun, gurmand, ca tată seria Angel. Cred că ar fi bun și pe prăjituri, glumesc, dar pare atât de comestibil! O spun pare doarece n-am folosit decât Angel clasic, care mi se pare superb, așa că și flankerul cred că este foarte bun.
Încă odată îți spun Crăciun luminos și sărbători fericite, alături de cei dragi! 🙂

Lasă un răspuns