Delicii de duminică

Fiind sezonul fructelor de vară, cu aroma lor savuroasă și look-ul apetisant, am ales niște vișine mari, voluptoase, obraznice și cochete din grădina părinților și fiind duminică, zi de relaxare și răsfăț m-am hotărât să vă invit și pe voi să ”gustați” din prăjiturile mele. Pentru că astăzi ”talentul” culinar nu mi-a dat pace am amestecat câteva din ingredientele verii și am preparat prăjituri. Astăzi avem în meniu tartă de vișine și prăjitură cu gem.

Tartă de vișine – timp de preparare 45 min

Ingrediente:
6 ouă, 200 g. zahăr, 200 g. făină, 100 ml. ulei,
50 ml. apă, 2 plicuri zahăr vanilat, 1 kg. vișine,
sare, 1 plic praf de copt stins cu oțet

Mod de preparare:

Se separă gălbenușurile de albușuri. Albușurile se bat cu mixerul și se adaugă zahărul și praful de copt. Gălbenușurile se amestecă cu apa, uleiul, sarea, zahărul vanilat și se toarnă peste albușuri împreună cu făina. Se pune într-o tavă unsă cu ulei, peste care se pun vășinile fără sâmburi și date prin făină. Se dă la foc potrivit, cca. 30 minute. Se servește rece, cu frișcă deasupra sau tot cu vișine. Eu am preferat să pun tot vișine pentru că gustul lor acrișor în combinație cu compoziția dulceagă e un deliciu …
Mai jos poze cu ”capodopera” mea…

Prăjitură cu gem

Ca să fie contrast, am făcut și o prăjitură mai bronzată, pe lângă cea aurie cu vișine.
Ingrediente:
6 linguri zahăr, 2 ouă, 1 pahar ulei, 1 pahar lapte, 1 borcan gem de prune sau altul ( eu am folosit tot de vișine pentru că era proaspăt făcut ), 2 pahare de făină, 1 linguriță bicarbonat stins cu oțet
Se amestecă toate, se pune compoziția într-o tavă unsă cu ulei și se lasă la cuptor cca. 35 – 40 min. După ce se răcește, pentru aspect, se presară nucă de cocos ! E delicioasă și când am timp o prepar spre încântarea familiei și a prietenilor… Am poze și cu prăjitura numărul doi…

Sper să vă placă desertul de duminică ! O săptămână plăcută! :)))

Ileana

Da, sunt minunate prajiturile acestea!
Reteta mea e fara praf de copt, iar de la tine am retinut figura cu fructele trecute prin faina… Oare care e schepsis-ul?… 🙂
O saptamana foarte buna sa ai!

Ileana (acuarele)

Simina

hmmmmmmmmm….bunaciune de prajituri am servit de pe masa ta cu ochii si am ascultat muzica ta cu urechi incantate…
multumesc pentru asa ospat!!!!!

Liliana

Ileana, bine ai venit in casuta mea!
Secretul cu fructele trecute prin faina e ca se incorporeaza mai bine in aluat si-i permite acestuia sa creasca frumos ! Stii si tu ca fruntele in general lasa zeama si aceasta face ca aluatul sa dea inapoi… Cel putin asa stiu eu!
Ma bucur ca ti-au placut prajiturile… Pe curand!

Lasă un răspuns