Energii pozitive


Având în vedere că vara pleacă tiptil de la noi, mi s-a părut o idee bună să atrag toate energiile pozitive de care sunt capabilă pentru a rezista lacustrelor si ploii bacoviene, melancoliei si noroiului inerent… Am primit câteva sfaturi de acest gen intr-un frumos mail si se pare ca nu sunt singura căreia i s-a întâmplat lucrul acesta. 🙂 Aici veţi găsi o altă mostră de gândire pozitivă şi puteţi face rezumatul şi ne spuneţi şi nouă ce a rezultat.:) Să sperăm că o altă viziune şi atragerea energiilor pozitive…
* În mail-ul cu pricina se punea accent pe faptul că în fiecare zi ar fi indicat să facem o plimbare de 10-30 minute şi cu zâmbetul pe buze neaparat 🙂
* Să nu neglijăm meditaţia şi să stăm pentru cel puţin 10 minute pe zi în tăcere. Pentru unii oameni s-ar putea să fie foarte dificil… 🙂
* Să dormim măcar 7 ore
* Să trăim cu cei 3R : Energie, Entuziasm şi Empatie
* Joacă-te mai mult! Aici e uşor ! Cel puţin pentru mine…
* Citeşte mai multe cărţi decât în 2009! Îmi place cum sună şi mă străduiesc.:)
* Bea multă apă ! Adică mai mult de 2 litri? Păi uit câteodată şi de cei 2 l obligatorii… Mă rog…
* Mănâncă mai multă hrană care vine din copaci şi plante şi mai puţină din cea fabricată industrial. Punct ochit, punct lovit ! Hurray !
* Mănâncă la micul dejun ca un rege, la prânz ca un prinţ şi la cină ca un cerşetor. Dar dacă sunt doar un om simplu ce regulă se aplică ?

* Fă-ţi timp să practici meditaţia şi rugăciunea. Ele ne dau combustibilul pentru viaţa noastră de zi cu zi. Sunt de acord!
* Visează mai mult cu ochii deschişi! Ocupaţia mea preferată…:)
* Zâmbeşte şi râzi mai mult! Încerc…:))))
* Încearcă în fiecare zi să faci cel puţin 3 oameni să zâmbească. Am reuşit până acum ?!?…
* Nu-ţi risipi preţioasa energie în bârfă. Easy for me!
* Petrece timp cu oameni peste 70 de ani şi cu cei sub 6 ani.
* Viaţa e prea scurtă ca să iroseşti timp urând. Nu îi urî pe ceilalţi.
* Nu te lua prea în serios. Nimeni altcineva nu o face. Acum îmi spui?
* Uită problemele din trecut. Nu reaminti partenerului tău greşelile trecutului. Asta va ruina fericirea voastră prezentă.
* Înţelege că viaţa e o şcoală şi eşti aici pentru a învăţa. Problemele sunt parte din programele de învăţământ care apar şi dispar ca şi ora de algebră, dar lecţiile pe care le-ai învăţat durează toată viaţa.
* Nu trebuie să câştigi orice dispută. Permite-ţi să nu fii de acord. I agree to disagree.!
* Nu-ţi compara viaţa cu a altora. Nu ai nici o idee despre cum arată călătoria lor. Nu-ţi compara partenerul cu alţii. Concluzia, să ne mulţumim cu ce avem, nu? Fair enough !

* Împacă-te cu trecutul ca să nu-ţi afecteze prezentul.
* Munca ta nu va avea grijă de tine când eşti bolnav. Prietenii, da. Ţine legătura cu ei.
* Iartă-i pe toţi pentru toate. Hard task, isn`t it?
* Ce gândesc alţii despre tine nu e treaba ta. Unde, aici în România sau în general ?
* Oricât de bună sau rea ar fi o situaţie se va schimba. Nu te ataşa în concluzie de ea!
* Descotoroseşte-te de tot ce nu este util, frumos sau îmbucurător.
* Invidia este o pierdere de timp. Deja ai tot ce-ţi trebuie! Atunci de ce ne mai zbatem atât?
* Ceea ce este mai bun urmează să vină… De abia astept…:)))
* Indiferent cum te simţi, îmbracă-te frumos şi arată-te.
* Nu exagera. Păstrează-ţi limitele.
* Eul tău interior e mereu fericit. Deci, fii fericit!
* Fă ceea ce e corect! Bănuiesc că e o regulă generală că ce văd în jur…Jale!
* Sună-ţi des familia! Chiar trebuia să fie trecută şi asta, e de la sine înţeles, nu?
* În fiecare zi dă ceva bun celorlalţi! Am reuşit sau …

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Bineînţeles că fiecare alege ce crede de cuviinţă, dar unele dintre ele chiar mi s-au părut utile, sper să consideraţi şi voi aşa…
Căutând imagini am descoperit ceva interesant pe aici care are legătură cu postarea mea şi sper să vă placă. See you!

Rontziki

Faine îndemnurile, câteva mi-au mers direct la suflet 🙂 şi, după cum vezi, zâmbesc, am zâmbit de mai multe ori citind 🙂
Asta, de ex, îmi place la nebunie: "* Nu-ţi compara viaţa cu a altora. Nu ai nici o idee despre cum arată călătoria lor. Nu-ţi compara partenerul cu alţii. Concluzia, să ne mulţumim cu ce avem, nu? Fair enough !"
La fel şi cele legate de împăcarea cu trecutul…am observat foarte mulţi oameni care au impresia că s-au împăcat cu trecutul, dar viziunile sumbre pe care le au despre viaţă, despre oameni arată că nu este aşa…împăcarea cu trecutul nu trebuie să fie doar din gură sau o minciună spusă nouă înşine, ci trebuie s-o simţim, iar asta se întâmplă atunci când, povestind de trecut, o putem face cu zâmbetul pe buze şi în cuvinte frumoase, fără ranchiuni, fără etichete…altfel, nu facem decât să ne otrăvim viaţa şi, din păcate, observ boala asta la foarte mulţi…
De visatul cu ochii deschişi, ce să mai zic?! :)) Să nu exagerăm, fireşte, dar tare bine face uneori 🙂

Liliana

Draga Rontz, ma bucur ca am reusit sa ating sufletul tau minunat prin indemnurile postate. Si ma bucur si mai mult ca am reusit sa-ti smulg si niste zambete :))).
Ai dreptate, uneori nu ne impacam cu greselile din trecut si ele ajung sa ne otraveasca si momentul prezent. E o greseala frecventa si poate fi evitata zic eu cu putin efort. Avem tendinta sa rememoram doar aspectele neplacute ale unei experinte, cand de fapt ar trebui sa vedem partea plina a paharului – era mentionat parca si in postarea ta – si sa invatam sa fim recunoscatori pentru alte multe calitati si ~calatorii~ frumoase. :)Ce sa mai zic de mania unora de a se compara cu altii… Sunt multe de spus si vorba aceea capra vecinului e mai grasa si mai frumoasa decat cea proprie. 🙂 La noi, in unele cercuri ce se doresc elevate barfa si invidia sunt ridicate la rang de calitati :)))

Joker

Iubirea nu poate decat sa ne inalte. Suferinta ne cizeleaza caracterul, personalitatea, ne aduce aminte ca suntem trecatori si nu totul se invarte in jurul nostru. Suferinta este marcata prin evenimente care ne incearca puterea, ne initiaza si daca e doar o iluzie, de ce ne doare sufletul atat de tare cand ne moare cineva drag, cand ne imbolnavim si stam mai mult prin spitale, cand ne simtim neputinciosi si vulnerabili? Toata viata poate fi o iluzie, o aparenta daca alegem sa nu traim autentic…

Bravo!!
Ai cuprins definitiile Iubirii si Iluziei.
Ma inchin

Lasă un răspuns