Limitless

Am văzut acum ceva timp filmul şi a fost interesant, deşi începutul lui nu prefigura aşa ceva. Un scriitor, Eddie Morra ( interpretat de Bradley Cooper unul din protagoniştii din The Hangover) în pană de inspiraţie, refuzat de edituri, părăsit de prietenă încearcă să-şi forţeze norocul atunci când intră în legătură cu fratele fostei soţii, fost traficant de droguri, actual angajat al unei firme farmaceutice.Acesta, îi oferă din  partea casei o pastilă încă în faza de probă pe piaţă care îl ajută să-şi schimbe viaţa patetică şi să realizeze conexiuni cerebrale cu viteza luminii. Devine mult mai rapid, mai carismatic, mai eficient, începe să aibă succes. Brusc realizează că creierul lui stocase multe informaţii dar nu le valorificase din simplul motiv că nu putem folosi decât o treime din potenţialul lui. Se lansează întrebarea What if a pill could make you rich and powerful? Perspective noi se profilează la orizont, dar înţelege că a devenit dependent de acel medicament minune şi că unii oameni sunt în stare să omoare pentru el. La un  moment dat intră în contact cu un influent om de afaceri (interpretat de Robert de Niro) care doreşte să-i folosească potenţialul şi flerul în interes propriu. Finalul este neaşteptat având în vedere situaţiile limită prin care trece eroul principal. Dacă vă plac speculaţiile, comploturile şi teoriile conspiraţiei acesta e genul de film pe care trebuie să-l urmăriţi…Vă las să vizionaţi şi trailerul pentru a vă convinge că merită văzut !

photonature2010

Prin natura umană, definirea actuală tinde către autodistrugere. Dacă ar fi disponibil aşa ceva mă îngrijorează. Tehnica a avansat rapid în ultimii ani, dar omenirea nu a ajuns încă la nivelul de a conştientiza pericolele evidente şi viitoare imediate în ritmul actual de dezvoltare – sedentarismul şi nu numai. Un aspect pozitiv – autoreglarea naturală, concluzia la care ajunge şi filmul cu unele mici divagaţii.

Liliana

Imi place cum ai ajuns la inteleapta concuzie de autoreglare si se poate spune chiar selectie naturala… Daca din film se extrage ideea ca majoritatea nu au rezistat efectelor secundare ale pastilei magice si Eddie Morra este singurul supravietuitor si posesor de puteri supraomenesti, inseamna ca, concluzia simpla ar fi ca doar cei puternici acced spre culmi fara limite, puternic aici fiind cel dotat d.p.d.v. genetic…
Evident ca un asemenea scenariu ne face sa ne simtim incomod, dar nu este total science fiction, sunt convinsa ca deja se probeaza eficienta lui pe undeva… Ideea de autodistrugere este lansata in multe scenarii de film, dar devine plauzibila privind ritmul alert, nivelul de trai si tehnologia actuala a omenirii.
Multumesc de vizita si te mai astept! 🙂

Lasă un răspuns