Parfumul sufletului

GHEORGHE IOVU – CALEA SPRE LUMINA

Parfumul sufletului îl simţi uneori, doar în zilele în care energia din tine pulsează la cote inimaginabile. Are o structură fragilă, dar este cel mai puternic pentru că el te face să fii acea fiinţă creată din abur şi tină, o entitate individualizată a spiritului coordonată de conştiinţă. Sufletul face parte din întreg, fără el nu am avea senzaţii, sentimente sau dorinţe. Este cel mai important component al evoluţiei fiecăruia din noi, deşi mecanismul de funcţionare sfidează logica şi raţionamentul. Parfumul lui e unic, răzbate din interior şi se manifestă prin senzaţii copleşitoare, aleargă prin toate ungherele eului propriu şi revarsă lumină şi căldură în jur. Acest parfum este la limita dintre corpul fizic şi cel spiritual şi îşi întinde aripile în funcţie de starea noastră pentru a împrăştia din energia lui. Uneori îi simt parfumul delicat şi discret ca al freziilor şi lăcrămioarelor primăvara, alteori ca al trandafirilor înmiresmaţi vara, uneori e dulce-amărui cum au miros florile toamna, alteori îl simt amorţit cum e parfumul florilor de gheaţă, iarna. Traseul pe care acest parfum îl parcurge şi mă învăluie e neştiut. Îl simt copt şi aromat când sunt fericită, sau puţin sărat şi greu când lacrimile cad pe obraji. Parfumul e divers, în funcţie de sentimentele care ne încearcă: de bucurie, pace, linişte, încredere, veselie. desfătare, mulţumire, plăcere sau satisfacţie, sau are aroma armoniei, înţelegerii, poftei de viaţă. Se simte uneori şi parfumul generozităţii, respectului, optimismului care ne fac zilele mai pline şi mai frumoase. Dar sunt şi zile când parfumul se schimbă, iar volatilul are mirosul neliniştii, nerăbdării, supărării, spaimei, regretelor, tristeţii, îndoielii sau nemulţumirii. Atunci îl simt derutat şi încerc să alung norii. Emoţiile negative nu au miasme dorite. Unii confundă parfumul lui, cu cel al inimii. Nu aş putea să spun dacă greşesc, pentru că, cred că cele două se împletesc. Originea fiecărui parfum din interior nu contează prea mult, mai mult contează cât de mult ne-a schimbat pe noi sau pe cei din jur.

Îndrăgesc doar zilele în care sufletul zâmbeşte relaxat, aleargă zglobiu şi dezinhibat şi rezonează cu întregul. E cel mai frumos parfum din lume şi nu are corespondenţă în lumea materială, e unic pentru fiecare în parte şi trebuie descoperit cu răbdare şi devotament, dar atunci când îl simţi te poţi considera împlinit.Voi aţi simţit acest parfum?
Povestile parfumate au început la MIRELA.
Tema de astăzi a fost sugerată de Shayna, Luna pătrată. care a scris foarte frumos.
Au mai scris si altii:
Dictatura justitiei
Innerspacejournal
Sara
Gabi My heart to your heart
Rokssana
Daurel
Max Peter
Mirela

…"dar atunci când îl simţi te poţi considera împlinit.Voi aţi simţit acest parfum?"
Da, am simtit acest parfum rar si bun, al iubirii, al soarelui din inima, al binelui si seninatatii. Il simt si acum. O zi frumoasa, Lolita! 🙂

Liliana

@Mirela,

inseamna ca esti un om implinit si acest fapt nu ma poate decat bucura… Iti doresc sa ai parte in continuare de aroma aceasta unica… O zi plina de soare! 🙂

Liliana

@lili3d,

nu stiu daca am spus chiar totul, pentru ca este un subiect vast si cu multe interpretari, dar stiu ca am scris cel putin cum simt eu acel parfum…Toate cele bune!:-)

Anonim

Mai intai sa iti multumesc pentru cuvintele frumoase spuse despre mine, sa stii ca ai reusit sa ma emotionezi. 🙂
Si da, eu simt din plin acel parfum…

Liliana

@luna patrata,

a fost placerea mea si sa stii ca chiar le-am spus din suflet!Daca simti parfumul sufletului, inseamna ca esti un om implinit…Ma bucur sincer pentru tine!

Max Peter

Ai "lansat" o idee extraordinar de frumoasă. Oare care este cea mai potrivită legătură între parfumul fizic şi celălalt "parfum", al spiritului? Cum ne poate el defini mai frumos şi mai bine comportamentul? Dar ideea de prietenie, de bunătate?
Mi-a plăcut foarte mult povestea ta!

Anonim

Cred ca si eu am simtit acest parfum.Saptamana trecuta a mirosit ca painea calda, altadata a mirosit ca ploaia…de fiecare data are alt parfum.
Ai scris o poveste frumoasa, sensibila.

Liliana

@Max Peter,

parfumul sufletului il simt la limita dintre corpul fizic si cel spiritual, pentru ca, doar cu el se formeaza intregul. Evident ca si comportamentul si structura noastra interna depind in cea mai mare masura de acest parfum. Ma bucur ca ai trecut pe aici si ti-a placut ceva…Te mai astept in vizita! 🙂

Liliana

@g1b2i3,

parfumul este unic pentru fiecare, il simtim diferit, cum spuneam depinde de starea fiecaruia si de fondul cu care suntem inzestrati… E foarte posibil ca unii sa nu-l simta deloc…Te mai astept pe aici daca ti-a placut! 🙂

Lasă un răspuns