Happy Birthday Google!

La mulţi ani Google! Astăzi, cel mai mare motor de căutare din lume face 13 ani de când a intrat în vieţile noastre. Accesul la nenumărate informaţii, doar la un click distanţă ne-a schimbat foarte mult viaţa. E  o certitudine şi nu are rost să negăm. Ne ajută să fim informaţi şi conectaţi la pulsul lumii.

Ce m-a frapat a fost afirmaţia pe care acum un an, şeful Google, Eric Schmidt o făcea, susţinând că utilizatorii care postează informaţii personale pe internet – aici viza în special reţelele de socializare, gen Facebook – vor fi nevoiţi să-şi schimbe numele pentru a-şi ascunde trecutul. Între ceea ce susţinea şeful companiei americane Google şi ceea ce face de fapt această companie, este o contradicţie. Deşi se imputa reţelei de socializare Facebook că stochează informaţiile disponibile şi cunoscute ale utilizatorilor, Google încasează anual miliarde de dolari tocmai din căutările pe internet şi din colectarea şi stocarea datelor utilizatorilor pentru a le folosi ulterior în campanii personalizate.
Societatea nu înţelege consecinţele postării informaţiilor online, spunea Chris Williams, editor la site-ul de ştiri tehnologice The Register. Deşi Google critică public Facebook, se pregăteşte să rivalizeze cu reţeaua de socializare, pentru că este evident că e una din cele mai de succes afaceri din ultimii ani. O tentativă a fost Google Buzz, un serviciu de mesagerie integrat în Gmail, dar nu a avut succesul scontat.
Eric Schmidt mai spunea că ” Internetul este primul lucru construit de umanitate pe care umanitatea nu-l înţelege. Este cel mai mare experiment în anarhie din istoria umanităţii.”
Rămâne de văzut dacă şeful Google are dreptate. Oricum, mie acest articol mi-a dat mult de gândit. Fiecare invenţie are şi reversul medaliei, deşi rolul Internetului în viaţa noastră este incontestabil.

fly2sky

"cel mai mare experiment în anarhie din istoria umanităţii"….e posibil datorita impactului urias care-l are…totusi sunt aspecte ce se pot reglementa..depinde de interese. In ce priveste informatii despre trecut..ar fi mai simplu ca toti sa-si asume trecutul sa nu aiba nimic de ascuns (sunt idealista, stiu :D) Pana una alta..La multi ani, Google"!si gandurile bune trec dincolo de virtual 🙂

Liliana

Fly,

au mai fost discutii despre impactul internetului peste tot in media, inclusisv in spatiul virtual, despre faptul ca toate datele stocate ocupa volum mare si la un moment dat nu va mai fi spatiu. Mai nou se discuta despre datele personale care sunt accesibile oricui si pot fi manipulate sau folosite nu tocmai corect, chiar daca nu ai nimic de ascuns. Evident ca si eu imi doresc sa fie totul OK si recunosc meritul celor de la Google.;)
La multi ani si sa fie bine, ca nu ne suparam! 🙂

Lasă un răspuns