Vis de iarnă -Poveste parfumată

Era o seară puţin luminată de stele, iar strălucirea lor glacială mă îndemna să grăbesc pasul spre casă. Eram în apropierea drumului de unde se auzeau foarte clar nişte glasuri stridente ce-şi strigau schimbarea. Zăpada cristalină împrăştia din imacularea ei în jur, iar oamenii vibrau, simţind fulgii mari si pufoşi ce se topeau pe obraji şi gerul tăios ca pe o ultimă iniţiere ce duce spre acea schimbare. Copacii ce păreau sculptaţi de un mare meşter făurar, erau îmbrăcaţi în haine la fel de festive ca şi întinderile de clădiri din jur şi străjuiau tăcuţi mulţimea. Troiene imense erau inundate de lumina instalaţiilor electrice de pe străzi şi se simţea plutind în aer acel murmur de speranţă ce răzbătea prin gerul nepăsării. Glasul vântului şoptea tuturor povestea adevărată si aducea căldură în sufletele ce prea mult timp au fost în derivă, iar aripile generoase ale iernii mă purtau de acum spre inima aceea ce pulsa la o intensitate maximă, glasul devenind unul.
Cerul trimitea zâmbete sub forma mărgăritarelor sclipitoare. Toţi norii anilor trecuţi s-au scuturat, apoi s-au aşezat cuminţi pe pământ şi s-au transformat în zăpadă, într-o ultimă tentativă de a-i face pe oameni mai buni.
Văzduhul chiar celebra trezirea conştiinţelor, iar eu simţeam că trebuie să fiu acolo printre oameni.
Era vis sau realitate?!???
@Lolita_2012
Vă doresc cer senin şi zbor lin! 🙂
Poveştile parfumate au fost iniţiate la propunerea MIRELEI.
Au mai scris la tema de astăzi:
Mirela P.

Lolita, unde o fi comentariul meu de ieri? Nu-l vad nicaieri, dar nu asta e important, ci ma intreb ce s-a intamplat? Of, sa nu crezi ca nu am apreciat cum se cuvine o minunata poveste a unui vis de iarna. Cuvinte care alcatuiesc un moment de reverie cu fulgi sclipitori, de vis, insotite de fotografii si o muzica atat de bine alese!
Lolita, te felicit! iti doresc ca visele frumoase sa devina realitate si momentele de reverie sa fie dintre cele mai frumoase! O zi cu vise implinite sa ai! 🙂

Liliana

@Elena,
multumesc pentru vizita si cuvinte! Imbratisari!

@Lili,
multumesc! Si incursiune ata a fost la fel de calda…

@Max Peter,
ma bucur daca ti-au placut randurile mele!

@Rokssana,
si tu ai avut un vis la fel de frumos…Multumesc!

@MirelaP,
sincer, nu stiu unde este comentariul tau de ieri, dar ma bucur ca ai revenit cu precizari. 😉 Am avut calculatorul stricat, iar cand l-am deschis am postat comentariile din dashboard. Mirela, iti multumesc pentru cuvintele frumoase si imi pare rau ca primul tau comentariu nu a ajuns la mine… O tema foarte frumoasa pe care nu puteam sa o ratez, oricat sunt de ocupata…:)

Mirela P.

Draga Lolita, Povestea parfumata are, pentru sambata aceasta, tema Parfumul scrisorilor. Acele scrisori dragi, care au sosit mai demult sau mai recent, dar in plicuri din hartie (!), si care au farmecul antic al lucrurilor tot mai rare! Sper sa participi, e o tema frumoasa. O seara minunata! 🙂

Lasă un răspuns