Nunta mută

Era o zi însorită şi pentru unii destul de importantă. Afacerile încheiate cu mult timp în urmă, au culminat cu evaluarea miresei şi după ce părinţii mirelului au efectuat plata necesară, s-a ajuns la nuntă. Gajul fusese oferit de mult şi cu siguranţă nu avea nimic în comun cu ceea ce simţeau viitorii însurăţei. Sentimentele lor nobile pentru alte persoane erau lipsite de temei, pentru că selecţia miresei şi înţelegerea fuseseră de mult încheiate şi nici nu mai conta că fata era pitică. Aspectul fizic era ultimul lucru la care s-au gândit afaceriştii. Părinţii băiatului au considerat că averea ei o transformă în candidata perfectă pentru fiul lor. Şi astfel, s-a ajuns în ziua cu pricina, într-un decor specific de nuntă, în care toţi mesenii şi rudele se zbenguiau gălăgios în jurul a două chipuri mute şi triste.
Urmarea schimburilor simbolice de cadouri şi a unor obiceiuri ancestrale ce vizau logodna la 9 ani şi căsătoria la 13 ani, împotriva dorinţei protagoniştilor, a fost fuga celor doi miri, în direcţii diferite.
Astfel, nunta mută pentru cei doi, s-a transformat într-o urmărire plină de peripeţii căreia Emir Kusturica şi muzica lui Goran Bregovic i-au adăugat o savoare inegalabilă.
Aceste idei m-au urmărit de când am auzit de tema propusă la psi-luneli. Vă las în compania unui fragment din filmul Pisica albă, pisica neagră, care sper să fie pe placul pisicului şef. 🙂

La tema au scris:
pisicul şef
carmen pricop
Vero
tibi
scorpio
Lolita
Vero din nou
carmen DJ
ch3815h
almanahe
jora
dor de femeie

Liliana

@tibi,
filmul e distractiv si prezinta niste obiceiuri primitive care din pacate se practica inca…
Ma bucur ca-ti place Enya…:)

@psi,
aflasem ceva de didactura, de chestii legate de plagiat si intelesesem si ceva de o comitie condusa de pisic…:) Ştiu ca toate erau in gluma, la fel cum e si titulatura propusa de mine.
Dedic fragment pentru pisic daca îi place…:)))

psi

gluma cu plagiatul a pornit de la anacondele şi almanahe… şi au rezultat nişte poezii frumoase (postarea mea de ieri), semn că oamenii, când vor, ştiu să se joace.

sărumâna pentru dedicaţie.

Alex

Doamne, ce film fain! Nu la multe am râs ca la această comedie atât de spumoasă!
Pentru că ne-ai amintit de el, abia aştept să-l revăd!
O noapte frumoasă! 🙂

Lasă un răspuns