Albă ca zăpada versus Lara Croft

Cu greu ne mai amintim de personajele din basmele clasice ale fraţilor Grimm sau Petre Ispirescu, pentru că ne dorim să simţim adrenalina curgând cu intensitate prin arterele noastre îmbibate de multe noxe şi stres şi preferăm personaje tot mai sofisticate, cu mai multe vieţi şi arme letale eventual. Cum ar putea sensibila şi delicata Albă ca Zăpada să-i ţină bunăoară piept stimabilei Lara Croft, femeia ideală? Poate doar inocenţa chipului frumos şi rochia romantică ar putea să o ajute un pic pe Albă ca Zăpada, dar dacă Lara va veni imediat, prima va rămâne fără fani. E evident! De ce? Simplu! În primul rând, nici bărbaţii, nici femeile nu mai apreciază statutul de casnică cuminte şi ingenuă, cu un trecut melodramatic. Sunt tot mai mult apreciate femeile de acţiune, care îşi fac singure dreptate, aventuriere, evident şi extraordinar de frumoase şi inteligente, care rezolvă dileme şi găsesc diamante. Totuşi, mâncarea caldă şi casa curată vor fi mereu un atu pentru Albă ca Zăpada, în timp ce Lara va fi mereu plecată şi ocupată cu luptele dintre Illuminati şi tatăl ei regăsit. Să fim oneşti şi să recunoaştem că nu mai e la modă nici să-l aştepţi pe Făt Frumos pentru a te trezi cu un sărut, după ce ai muşcat din mărul discordiei. E mai palpitant să ştii arte marţiale şi să te baţi cot la cot cu bărbaţii, iar când totul se relaxează se pot înfiripa şi nişte sentimente înălţătoare.

Recunosc că, conformismul din mine a ripostat vehement la prima confruntare imaginară dintre cele două personaje, dar un pui de om cu ochi căprui şi gene migdalate, ce locuieşte lângă mine de când era de-o şchioapă a reuşit să-mi schimbe optica şi viziunea iniţiale. Mi-a prezentat mai multe metode imbatabile prin care puteam să-i disciplinez pe răii de Illuminati ce-i puneau Larei beţe în roate cu găsirea diamantului şi a tatălui pe care îl credea mort şi recunosc că mă simţeam foarte bine apăsând tastele care mă ajutau să duc la îndeplinire misiunea. Inamicii aceia virtuali păreau aşa de răi încât trebuiau eliminaţi cu orice chip. Aşa am aflat de niveluri şi de faptul că placa video este cea mai importantă componentă PC care face ca experienţa unui joc să pară cât mai reală. Chiar prinsesem microbul şi îmi luasem şi eu o placă NVIDIA pentru că auzisem că este cea mai performantă în materie de gaming şi încercasem experienţa jocului la maximum. Am aflat de un magazin online care avea o ofertă tentantă şi de mouse, tastatură, boxe şi căşti necesare pentru o experienţă totală. Au apărut nişte jocuri complexe din punct de vedere al graficii şi realismului, iar în ce priveşte tehnologia, aceasta avansează rapid:  NVIDIA Physx, NVIDIA TXAA şi 3D Vision. Chiar găsisem acolo un promo special la placa video AMD Radeon TN şi eram tentată să mi-o cumpăr pentru că îmi era oferit gratuit şi jocul pe care îl preferam. Mai era şi un forum gaming de unde am aflat multe secrete şi informaţii utile, pentru că erau prea multe necunoscute pentru mine. MediaDOT.ro este un site care oferă alternative de petrecere a timpului liber, într-un mod creativ.
Aceeaşi diferenţă era şi între Făt Frumos şi Batman de exemplu. Făt Frumos excela în lupta cu balaurii şi la călărit, din ce ştiam eu de prin poveşti, dar Batman era aşa de misterios cu masca lui neagră şi avea atâtea maşini impresionante, iar la bătaia cu cei răi era expert, încât calului alb a lui Făt Frumos îi pălea din splendoare. Nici freza lui bogată şi chipul de macho nu mai au succes. Sunt preferaţi durii şi cei cu măşti. În plus, ca să devii Batman ai nevoie de putere, forţă şi viteză, pe când Făt Frumos trebuia să fie doar drăguţ şi să ţină bine sabia în mână. Eram curioasă să experimentez şi noile tehnologii care îl evidenţiau pe Batman, cum ar fi teselarea DirectX 11, HBAO+ şi antialiasing TXAA, exclusiv de la NVIDIA pentru o grafică extraordinară şi pentru o experienţă interactivă a acţiunii. E clar că vecina mea mai mică îmi inoculase acest microb ce a dus încet, încet la o dependenţă călduţă şi relaxantă. Astfel, am aflat de Katarina, Jim Raynor, Ruby şi Assassins Creed.
Totuşi, are şi Albă ca Zăpada meritul ei şi e destul de originală în curtarea lui Făt Frumos, deşi abordarea mai directă a Larei Croft pare mai actuală cu vremurile noastre. 
Viitorul jocurilor online prinde un avânt rapid şi în prezent se organizează competiţii la nivel mondial, unde românii ocupă mereu locuri fruntaşe, fiind în 2009, 2010 şi 2011 în top 3 pe naţiuni. Unii spun că aceste activităţi au trecut de mult pragul de jocuri în care se petreceau ore în şir fără o finalitate şi au ajuns complet la un alt nivel, astfel, vor ca acestea să fie incluse ca sporturi electronice pentru a participa la competiţii internaţionale care au şi premii tentante. Sincer, sunt începătoare în domeniu, nu mă pot numi ceea ce este un gamer, dar viitorul jocurilor online va include mai mult ca sigur, o consolă mai performantă care să înglobeze conceptul free-to-play. Mai recunosc şi că mentalitatea arhaică m-a ţintuit mult timp în nişte tipare, dar a fost suficientă prietenia sinceră a unui pui de om pentru a-mi oferi o altă perspectivă.
Diana

Jocul meu preferat e Need for Speed! 🙂 Curse de masini, evident! Nu ucid pe nimeni, nu caut diamante, doar evit obstacole si accelerez pe rupte! 🙂 Dar l-am scos din PC pentru ca… imi da dependenta! Online nu ma incumet sa joc – din acelasi motiv – dar e ditamai campionatul!
Pe Lara Croft si celelalte personaje le cunosc din filme si le prefer in filme! 🙂

Lasă un răspuns