Jurnalul unei femei simple (2)


Pentru astăzi … 27/01/2014

Afară … ninge în continuu de trei zile… Au fost şi mici pauze, dar vremea se încăpăţânează să ne demonstreze că iarna de-abia acum îşi intră în drepturi.

Mă gândesc …  că zăpada moale, afânată mă aruncă de fiecare dată într-o melancolie şi visare proprie copilăriei. Redevin copil, deşi grijile de adult răzbat din nou. Oare iarna ştie câte temeri ne aduce?

Din locurile de unde învaţăm, … bibliotecile, ne luăm porţia zilnică de cultură, de frumos.

Sunt recunoscătoare pentru … zilele frumoase petrecute de curând.

Din bucătărie … vin arome de clătite, scorţişoară, vin fiert. 🙂

Cu ce sunt îmbrăcată … ceva sport: un trening.

Citesc …Hoţii de frumuseţe de Pascal Bruckner, acoperită cu o pătură, într-un fotoliu.

Ceea ce aştept (sper) … să am parte de surprize plăcute. 🙂

Ce mai meşteresc …adun nişte cărţi pentru a fi donate şi fac liste pentru hăinuţele finuţului.

Ascult …nişte ştiri şi am impresia că sunt exagerate. Au fost şi înainte ierni grele, dar nu se difuzau non stop imagini pentru a panica lumea.

În casă … e o atmosferă plăcută, relaxantă! De-abia aştept să revin la cartea mea, în fotoliul preferat!

Unul dintre lucrurile mele preferate …să dăruiesc! Cărţi, lucruri, mâncare.

Unele planuri pentru sfârșitul săptămânii … Să citesc mai mult! E unul din obiectivele importante ale acestui an!

Un citat preferat: „… căutaţi-vă sufletul cu braţele sufletului însuşi şi, îmbrăţişându-l, frecaţi-vă de el şi simţiţi-l substanţial şi fierbinte…!” Secretul vieţii şi alte eseuri, Miguel De Unamuno

Aici este o imagine pe care m-am gândit să o împărtășesc:

Jurnalul a început la Taniuşa, a mai fost văzut la VienelaMellyAnastasia. Mi-a plăcut ideea şi am îndrăznit şi eu! 🙂
adriana tirnoveanu

…jurnalul tău e perfect, aducător de linişte şi chiar simt cum unele din ideile tale trec şi prin mine. Din nefericire, nu imi plac nici mie ştirile, dar exagerate nu sunt: mama e sinistrată la Buzău, sub o zăpadă de peste 2 metri. Despre panică, da…acolo avem o problemă. Te pup, Liliana! Să ai o săptămână bună!

Taniuşa

O zi buna iti doresc si eu sau mai degraba o seara plina de pace si caldura si liniste. Ma bucur sa citesc pagini noi de jurnal de la fete noi, din pacate nu reusesc mereu sa las comentarii sau sa le citesc pe fiecare dar nadajduiesc sa nu sa se supere nimeni 🙂 Imi place linistea casei tale, intradevar noutatile de multe ori sunt prea exagerate iar alte ori scoate doar negativul de aceia am preferat sa nu le mai ascult. Te imbratisez cu drag si ma bucur ca te-ai alaturat

Liliana

@ Adriana,
îmi pare rău să aud aşa ceva despre mama ta! Sper că a primit ajutorul necesar!
Sunt şi oameni care au nevoie de ajutor, dar nu la ei mă refeream, că la faptul că reporterii se filmează lângă nămeţi de 2 metri, cu viscolul în faţă, pe stradă şi cu vocea întretăiată!
O săptămână plină de veşti bune şi căldură, Adriana!

adriana tirnoveanu

Ştiu, Liliana, ştiu! Va fi bine cu siguranţă, iar panica nu face bine nimănui. Dacă ai auzi-o pe mama ce calmă şi încrezătoare e, ni s-ar schimba percepţia despre aceste nenorociri. Asta e natura, iar noi e musai să-i facem fata. Multumesc. Te imbrătisez cu drag!

Diana

Imi place citatul pe care l-ai ales!
Si-mi place si zapada! Da, e greu iarna, dar asa a fost mereu in zonele montane. 🙂
Un reporter de pe nu-stiu-unde incepe sa-i zica despre vreme: "…maine va fi un ger naprasnic! Temperaturile vor ajunge pe alocuri la -5, -10 grade!" M-am inecat de râs (la figurat)! Asta referitor la unele exagerari…
Oamenii blocati pe sosele sunt chiar intr-o situatie urata… Stiu cum e pentru ca am ramas intr-un an pe DN1… Dar n-am putut sa nu remarc – chiar si atunci – frumusetea padurii noaptea, la lumina farurilor de pe sosea! 🙂
Pupici! Zile fericite iti doresc! Cu drag!

Anonim

si la tine e liniste, lectura, cald si bine. chiar daca stirile ne fac sa ne simtim prost uneori pentru linistea noastra. dar sotul meu a fost azi si a dat o mana de ajutor in lupta cu nametii. asa ca pot spune ca am reprezentant :).

Liliana

@Taniuşa,
mulţumesc pentru cuvintele frumoase! Mi-a plăcut mult ideea şi mă alătur şi eu ori de câte ori am timpul necesar! În ce privesc comentariile, ştiu ce vrei să spui. Tot timpul e de vină, sunt convinsă. 🙂 Nici o grijă în privinţa aceasta!
Sunt şi nenorociri reale, dar se crează o adevărată psihoză prin repetarea obsesivă şi exagerarea voită, pentru rating. Aici, băteam, de fapt… Trist, dar adevărat!

Liliana

@Adriana,
mama ta e o curajoasă! Suntem la mâna naturii, a vremii, într-adevăr şi cred că solidarizându-ne putem învinge stihiile. Multă sănătate mamei tale, numai bine!

Liliana

@Diana,
ce dor îmi era de comentariile tale! Şi mie îmi place zăpada, dar în cantităţi rezonabile, să fim înţelese! 🙂 Avem prea multă, deodată! Iar cei care sunt izolaţi în trafic sau în propria casă, sunt cei care au nevoie de ajutorul nostru, de solidaritate.
Pupici! Şi eu îţi doresc zile fericite! Cu acelaşi drag! 🙂

Liliana

@vavaly,
mă bucur că ai lăsat un semn al trecerii tale pe aici! Toţi cred că încercăm să ne oferim minimum de confort în casa proprie, mai ales când afară e frig şi nămeţi. 🙂 Şi noi am dat la lopată şi la bloc şi la curte, pe la ai noştri.
Te mai aştept! 🙂

Lasă un răspuns