Să ne jucăm de-a leapşa!

Am fost provocată să răspund la nişte lepşe interesante dar, timpul nu mi-a permis să fiu foarte promptă. Cu siguranţă Rontziki sau Fly2sky nu se vor supăra.
Sper ca răspunsurile mele să fie pe măsura celor care m-au provocat.Ambele lepşe sunt de autocunoaştere şi la capitolul acesta mereu explorăm, dar voi încerca să mă limitez la niste răspunsuri…
Prin urmare, Rontz mă ruga să mă gândesc la nişte principii de viaţă care ar trebui să fie în număr de zece. Zis şi făcut ! Înainte de a începe aş insista pe faptul că fiecare înainte de a ne stabili nişte principii de viaţă trebuie să ne verificăm valorile personale şi etice. Uşor de spus mai greu de aplicat…Voi încerca fără a face o ierarhizare a lor!

* Responsabilitatea ar fi unul din ele. Aici aş include regula celor 3R : respect pentru tine, respect pentru ceilalţi şi responsabilitate pentru acţiunile tale. Cred că este esenţial să realizăm că dacă am fi mai responsabili poate unele lucruri s-ar schimba în bine.Uneori mă iau prea în serios, dar glumesc pentru a alunga norii.

* Încrederea ar fi altul. Ea trebuie neaparat câştigată prin fapte, prin acţiuni care să vorbească fără mândrie sau ipocrizie.

* Familia cu grija, căldura, siguranţa oferite ar fi în legătură cu celelalte. Familia poate fi considerată un principiu, o religie chiar, e foarte importantă. Niciodată nu sunt prea ocupată pentru a vorbi cu ei, pentru a-i vizita. Mă simt bine, îmi încarc „bateriile”.

* Optimismul este şi el important,cel puţin pentru mine.Încerc mereu să pun accent pe lucrurile pozitive, să-mi concentrez viaţa pe scopuri clare şi realiste. Evit pe cât posibil compătimirea de sine şi lupt să-mi înving demonii personali.Nu mă las doborâtă de greutăţi. Deşi e dificil uneori, văd doar partea plină a paharului sau prolificul şut menit să mă propulseze 🙂

* Iubirea este un principiu vital pentru că ea ne oferă o viaţă împlinită. Iubesc profund şi cu pasiune, deşi uneori mi-e teamă să nu fiu dezamăgită. Am avut noroc să întâlnesc oameni care nu mi-au înşelat aşteptările…

* Comunicarea, socializarea sunt necesare. Prietenii au un rol bine definit în viaţa noastră,iar micile dispute nu trebuie să strice relaţii vechi sudate prin întâmplări unicat.Când o persoană îmi pune însă o întrebare incomodă îi zâmbesc şi o întreb : De ce vrei să ştii lucrul acesta?

* Perfecţionarea continuă. Prefer să acord mai mult timp educaţiei personale, să citesc mult decât să plec urechea la mici răutăţi şi bârfe.Cu alte cuvinte să acord perfecţionării timp nelimitat în defavoarea ipocriziei. Fiecare zi este un nou început ce merită explorat şi totul debutează cu gânduri plăcute şi aspiraţii nobile.

* Echilibrul între control şi creştere.Control fiind identificarea şi înlăturarea barierelor şi transformarea lor în descoperiri.Creşterea înseamnă pentru mine explorarea lucrurilor noi văzute ca aventuri de cunoaştere.

* Credinţa care este un principiu important pentru mine. Credinţa este cea care ne educă spre beneficiul altora, ne face să-i ajutăm şi pe alţii cu ceea ce am învăţat noi şi să ne concentrăm pe ceea ce este cu adevărat important în viaţă.

* Corectitudinea nu ştiu dacă este un principiu dar poate ar trebui să fie. Mă aştept să fiu tratată la fel cum mă port. De aceea am învăţat să investesc în oamenii cu caracter şi să lupt întotdeauna corect.
Ar mai fi şi alte aspecte pe care le voi dezvolta în altă postare. 🙂

Eu şi blogul

Ca să răspund şi invitaţiei lui Fly2sky, voi răspunde la întrebări punctual:

1.Cât din viaţa personală expui scriind un blog?

În cadrul blogului expun aspecte cu care m-am confruntat personal, deci sunt sinceră sau aspecte pe care le observ în jurul meu din nevoia de comunicare deschisă pe anumite teme de interes comun. Am dezvoltat mai multe aici pe blog, iar dacă vreţi să citiţi veţi afla mai multe…

2.Cu ce îţi dăunează blogul?

Cred că îmi dăunează în momentul în care îi acord timp prea mult în defavoarea altor activităţi la fel de importante. Blogul duce la dependenta atunci cand simti nevoia sa citesti articolele interesante ale altor blogeri sau sa le raspunzi.

3. Cu ce te ajută blogul?

Mă ajută să interacţionez cu alţi semeni care au preocupări asemănătoare, pentru autocunoaştere în general.

4.Ce reacţii permiţi?

Tot felul de reacţii dacă sunt sincere şi oportune.

5.Care ţi-e rutina de blogger?

În funcţie de serviciu şi de timpul liber pe care îl am sau de disponibilitate. La început eram mai harnică , dar acum am o perioadă mai plină în evenimente în viaţa reală pe care o prefer blogosferei… 🙂

Liliana

Imi face o mare placere sa raspund la provocari pe teme de genul acesta, dar cum spuneam si ma repet cu timpul e mai dificil. Ma bucur ca ti-au placut principiile mele! 🙂

Lasă un răspuns