Ce înseamnă de fapt normalitatea ?


Sincer, în prezent, e dificil de încadrat normalitatea într-o definiţie strictă. Din ce am observat în jurul meu, pentru unii oameni normalitate înseamnă doar a fi liber, a beneficia de liberul arbitru, a fi almighty şi a avea o încredere inexpugnabilă în destin şi de ce nu şi în karma 🙂
Ce înseamnă pentru alţii normalitate ? Să consumi pentru că eşti nevoit, să te zbaţi în balta grijilor cotidiene, să te resemnezi în faţa nedreptăţilor de orice fel, să accepţi că eşti o frunză purtată în vânt, să fii lipsit de prejudecăţi şi să munceşti ca un sclav fără pretenţii de schimbare. Pentru câţi dintre noi normalitate mai înseamnă şi : să iubeşti, să apreciezi, să respecţi, să cauţi soluţii, să lupţi, să fii onest şi să trăieşti frumos ?
Poate că normalitatea fiecăruia este doar apropierea de ceea ce am fost la început, nişte copii inocenţi sau de ceea ce am simţit după înfrângeri, umiliri, dezamăgiri, persuasiune…
Ce este de fapt normalitatea?

MyEyesOnyou

…sa iubesti(azi ca si cum ai muri maine)…sa apreciezi(oamenii de langa tine dar si copacul din curte)…sa respecti (chiar si pe cei care nu te respecta ,numa' asa de-a'dracu')…sa cauti solutii la problemele altora(ca maine ar putea deveni problemele tale)… sa lupti (pentru lucrul si omul in care crezi)…sa fii onest(pentru ca ajunge o bata la un car cu oale…si ulciorul tot se sparge odata si odata)…si sa traiesti frumos(pentru ca a trai urat sau indiferent nu sunt alternative cumsecade)………Destul de normal…cum tu foarte frumos ai zis,Lolita.

Anonim

Obisnuiam sa incadrez normalul in ceea ce majoritatea lumii alege sa faca. Fiindca asa ii este confortabil, plecand mai ales de la principiul "Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face". Astazi, nu sunt sigura ca mai e asa. Normalul nu mai e la comun, fiecare si-l are pe-al sau, in functie de interes. Iar interesele indivizilor din societatea actuala sunt tot mai scindate, normalitatea capatand de la o zi la alta un caracter de ideal aproape intangibil, de "asa ar trebui sa fie"…. Si uite ca nu e.

Liliana

Acuarele, normalitatea ca şi tot ce ţine de fondul nostru intrinsec nu este la comun, nu are cum sa fie, de aceea fiecare percepem din realitate si din societate ceea ce se ridica la standardele impuse de forul nostru interior pentru ca altfel nu am mai beneficia de acel liber arbitru de care pomenesc toti. Alegem doar ceea ce ni se pare nouă normal într-o societate ce se doreşte democratică, dar este doar o iluzie stranie şi e atât de haotică şi primitivă la unele capitole…

Andrei Pop

A fi normal inseamna a fi conform normelor. Pentru ca normele nu sunt scrise si sunt relative, normalitatea e situatia in care nu ai nimic de obiectat.
Frumosul cred ca lipseste in Romania. Sau e inlaturat pentru ca nu pare intresant.

Liliana

Bine ai venit Andrei Pop!
Eu cred că frumosul există în România, dar pentru cei ce sunt la distanţă e mai uşor să spună că nu. Avem o ţară frumoasă, dar nu ştim să valorificăm acest lucru şi de aici se poate naşte o altă discuţie.
Normele, limitele impuse de legi, de societate sunt necesare pentru a nu fi haos, dar sunt de acord că normalitatea e atunci când nu ai nimic de obiectat…
Toate cele bune ! 🙂

Liliana

Anonim, într-adevăr când nu ai ce-ţi reproşa poţi să consideri că trăieşti într-o normalitate firească. Dar când vezi atâtea nedreptăţi şi simţi că lupţi cu morile de vânt ce mai faci ?

Anonim

Dacă nu poți face nimic pt ''îndreptarea nedreptății'',măcar să faci cumva ca nedreptatea să te ocolească…zic.

Liliana

Anonim, e cam greu dar nu imposibil nu? Românul s-a descurcat şi în vremuri mai grele şi nu duce lipsă de imaginaţie nu-i aşa ? Asta chiar nu poate să ne-o ia nimeni !

Diana

Am invatat ca facandu-ti dreptate in lumea ta interioara nu ti se mai pare nimic nedrept in exterior pentru ca incepi sa intelegi, cauzalitatile…

Liliana

@Diana, bine ai venit!
Ai dreptate ca atunci cand ajungi sa faci ordine in interiorul propriu, percepi si cauzalitatile nedreptatilor de orice fel, dar tot te doare, ca doar esti om…
Te mai astept pe aici! 🙂

Lasă un răspuns