Parfum de vacanţă

Albastrul de topaz al unui cer nobil ce radiază pace, anunţă prin trompeta zorilor un soare promiscuu. Ochii străpung cu nesaţ prin geamul aburit un desert teluric, după un somn odihnitor, dar nu găsesc verdeaţa şi apa răcoritoare. Promisiunea că în spatele peisajului mascat de nisipul fierbinte se află palmieri impunători şi marea de smarald, mă trezeşte din starea de somnambul. Patina timpului a impregnat un aer ireal colţului acela uitat de lume, care dă impresia de alunecare în neant. Îmi ating tălpile de nisipul cu aspect de susan prăjit şi mi se pare că aud prin ierburile de la marginea insulei un licurici cântând, probabil pierdut din vremuri imemoriale, dar care reuşeşte uimitor să-mi inducă o stare de linişte atât de dorită.
Se simte tot mai bine aroma vacanţei, cu parfum de voioşie şi aventură, cu optimism şi o dorinţă de relaxare binemeritată.
Vă doresc şi vouă zile de vară cât mai răcoritoare şi de neuitat!
Duzina de cuvinte a început la psi words şi particip şi eu cu drag când timpul îmi permite. Cine doreşte să se joace, e invitat să scrie şi să se înscrie în tabelul de la psi.
Liliana

@Carmen Pricop,
Ma bucur daca am reusit sa te fac sa evadezi din cotidian! Si mie mi-e dor de vacanta! Deocamdata doar visez la ea, dar sper sa devina realitate…:)
Multumesc pentru urari si iti doresc o vacanta de vis!

Lasă un răspuns